Pagina's

dinsdag 4 augustus 2015

Ook gezinnen durven verhuizen weer aan

Gezinnen verhuizen weer vaker nu de woningmarkt aantrekt. Het aantal mensen dat is verhuisd, lag in 2014 ook hoger dan in de vijf jaren ervoor. In de eerste maanden van dit jaar zette deze stijgende lijn door. 

Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In 2014 kwam de huizenmarkt weer op gang. In dat jaar werden er meer huizen verkocht dan het jaar ervoor. Eerst waren het de ongehuwde stellen, meestal twintigers en dertigers, die verhuisden. Vervolgens namen gezinnen het stokje over, zegt het statistiekbureau. Ook bij Neeskens Makelaars zien we dat er in 2014 veel huizen zijn verkocht.
Zowel starters als gezinnen zijn momenteel actief op de huizenmarkt. Voor beide partijen is het nu een goed moment om een stap te maken geeft Wilco Neeskens aan. Zowel de rente als de huizenprijzen zijn momenteel gunstig voor starters. Doorstromers hebben het voordeel om een voordeligere hypotheek af te sluiten en daarmee net een stapje hoger te kunnen zetten.
Vorig jaar wisselden 1,6 miljoen mensen van woning, 7 procent meer dan een jaar eerder. In de maanden januari tot en met mei van 2015 verhuisden ruim 650.000 mensen, 25.000 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.